Τοποθεσία

Παραλία Μουρτερής
Η παραλία της Μουρτερή είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που υπάγεται στον δήμο Κυμης-Αλιβερίου και στο δημοτικό διαμέρισμα Αυλώνος. Ο οικισμός της Μουρτερής όπως και της παραλίας της, έχει πάρει το όνομα του από τον Μουρταρά που επί Βυζαντινοκρατίας και Ενετοκρατίας την είχε ως επίνειο του. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Εύβοιας και  έντονα αναπτυσσόμενο τουριστικό μέρος.

Μια παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, ψιλή άμμο  μέσα αλλά και έξω στην ακτή, σίγουρα είναι ιδανική για θαλάσσια σπόρ λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν πολλές φορές καθώς είναι εκτεθειμένη στο απέραντο Αιγαίο.

Στην Μουρτερή θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες οι οποίες είναι ανοιχτές όλη τη καλοκαιρινή σεζόν τόσο στη Μουρτερή, αλλά και στα κοντινά μέρη όπως στο Αυλωνάρι και στη Κύμη θα συναντήσετε αρκετά σημεία που αξίζει να σταματήσετε και να επισκεφθείτε όπως αξιοθέατα και όμορφες περιοχές. 
Για περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα πατήστε εδώ.

Θα συναντήσετε ακόμα και τις όχθες του ποταμού Νηλέα που καταλήγει πλατανοσκέπαστος  στη παραλία Μουρτερής. Πραγματικά ένα μέρος που δεν πρέπει να αμελήσετε να δείτε.

Αυλωνάρι
Στο Αυλωνάρι που βρίσκεται 10 χλμ πριν φτάσετε στη Μουρτερή μπορείτε να βρείτε καλό καφέ να πιείτε αλλά και πολύ καλό φαγητό. Το Αυλωνάρι φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της περιοχής. Ξεκινά αρχές Οκτωβρη και διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Στο Αυλωνάρι θα βρείτε να ψωνίσετε και τρόφιμα και ότι άλλο χρειαστείτε.

Κύμη
Η Κύμη έχει απόσταση 16 χλμ από το ξενοδοχείο μας. Φυσικά όλη η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι πανέμορφη. Μην διστάσετε να την επισκεφθείτε. Δεν θα την ξεχάσετε εύκολα. Πολύ γραφική και προσεγμένη. Θα βρείτε και να παρκάρετε και να κάνετε όλα σας τα ψώνια. Θα συναντήσετε και μνημεία όπως το Λαογραφικό  Μουσείο,  το  μοναστήρι  της  Μεταμόρφωσης  του  Σωτήρος, τρείς βυζαντινές εκκλησίες στον Οξύλιθο, ο Αρχαιολογικός  Χώρος  στην  Ποταμία και ο  ερειπωμένος  ενετικός πύργος στον Άγιο Μανδήλι. Φυσικά η περιοχή είναι πλούσια σε ταβέρνες και εστιατόρια και γρήγορο φαγητό.

 

Προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε και τις κοντινές παραλίες όπως:

την παραλία Χιλιαδού, Καλάμου, Κορασίδας, Ζαράκων, Στόμιο, Αλμυριχίου, Λιμνιώνα, Πετάλη, Αγίου Δημητρίου.